Política

La conselleria acusa l'exsecretari de Comerç i Turisme de simular la seva dimissió

Fonts del departament d'Innovació, Universitats i Empresa, encapçalat per Josep Huguet, acusen el ja exsecretari de Comerç i Turisme, Emili Valdero, de simular la seva dimissió per encobrir el que en realitat ha estat un cessament.

En declaracions a l'AVUI.cat, l'exsecretari ha assegurat que ha esperat a final d'any per dimitir quan tingués enllestida la feina de l'exercici. A més, té previst reincorporar-se a la seva feina com a professor d'Economia de la Universitat de Barcelona el proper semestre. Amb aquestes decisions preses, a primera hora del matí d'aquest dimarts ha comunicat a Huguet que plegava per discrepàncies "amb la posició d'ERC de submissió al Partit Socialista" dins del govern. Com a prova, Valdero, membre del corrent crític Reagrupament.cat, ha difós la seva carta de dimissió: el segell del registre de la conselleria indica que ha estat entregada a primera hora del matí, a les 9.22 hores.

Segons el relat de l'exsecretari, el conseller "s'ha pres molt malament" la notícia i ha contraatacat anunciant al dimissionari que duria el seu cessament al consell executiu del govern avui mateix. Jurídicament, el govern fa cessaments i nomenaments, sense concretar l'origen de la decisió: així ho ha expressat el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, que avui actuava com a portaveu del govern català i que ha afirmat no saber si s'havia produït o no la dimissió de Valdero abans de l'acte formal de cessar-lo. "En la reunió de govern no s'ha dit si havia dimitit o no", s'ha limitat a constatar l'ecosocialista en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Els portaveus de la conselleria tenen una altra versió, que no és la de Valdero i que va molt més enllà de les paraules de Baltasar. Segons el departament, es tracta d'una destitució que ha estat comunicada a l'implicat a primera hora del matí.i Com a prova, el departament aporta una còpia de l'ordre del dia de la reunió de govern d'avui, en què apareix un punt –el número 13, marcat amb groc– que fa referència a "cessaments i nomenaments" de la conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa. Les mateixes fonts desmenteixen la versió segons la qual Huguet ha fet incloure el cessament improvisadament. "No es pot afegir un punt a l'ordre del dia si no és amb 48 hores d'antelació", adverteixen.

El secretari general del departament, Enric Eloy, ha puntualitzat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que Valdero ha estat destituït per mala gestió i per manca de diligència en el desenvolupament de la nova llei de comerç que ha d'aplicar una directiva europea abans del 28 de desembre de 2009.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.