Política

El PP acusa PNB i PSE d'imposar l'euskera

Eleccions basques

El projecte de llei que va presentar fa dos dies el PP per garantir l’ús del castellà en l’educació és només el tret de sortida d’una estratègia orientada a guanyar vots en les eleccions basques i gallegues i en les europees. L’últim moviment és un vídeo que els populars d’Euskadi han penjat a www.ppvasco.es en què acusen el PNB d’imposar l’euskera al País Basc i el PSE de permetre-ho. És a dir, combinen l’estratègia d’erigir-se en defensors del castellà amb la denúncia dels socialistes bascos pel fet de preferir, suposadament, un pacte amb els nacionalistes abans que amb ells.

El vídeo, que dura dos minuts, emet una conversa telefònica d’una persona que fingeix voler-se afiliar primer al PNB i després al PSE. A banda de la ridiculització que suposa que quan aquesta persona demana quins passos ha de seguir, se li informa que haurà de donar un número de compte, el guió acaba subratllant que alguns dirigents, tant dels socialistes com dels nacionalistes, no parlen euskera.

Els dirigents que cita el vídeo i que no sabrien euskera són el senador Iñaki Anasagasti i el candidat del PSE, Patxi López. A continuació, el vídeo denuncia que, mentre alguns tenen aquest dèficit, el govern d’Ibarretxe “imposa” el basc al comerç, “expulsa” professors perquè no en saben i dóna més punts en una oposició perquè se sap euskera que per un doctorat. I, mentrestant, el PSE “calla”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.