Política

L’‘Alakrana’ llança una crida d’alerta a l’executiu espanyol

El patró del vaixell avisa que el tracte dels segrestadors és cada cop pitjor

Missatge de desesperació des de l’Alakrana. El patró del vaixell, Ricardo Blach, es va posar en contacte ahir amb diferents mitjans de comunicació per alertar de la greu situació que pateix la tripulació per la manca d’aliments i davant uns segrestadors que cada cop els tracten pitjor. El patró tem per les vides dels mariners i davant d’això va suplicar a l’executiu espanyol que d’una vegada retorni a Somàlia els dos pirates detinguts a Espanya per poder negociar el seu alliberament.

Aquesta crida s’uneix a la de les famílies i fins i tot la del govern basc, que reclamen que es doni una sortida a les exigències dels segrestadors. El govern central, però, no té intenció de cedir a aquesta pressió dels segrestadors. Alguns dels familiars apuntaven ahir que avui els pirates es mostren més entestats en l’alliberament dels dos pirates que en la negociació del botí del rescat.

El vaixell com a rescat
De fet, María Ángeles Jiménez, esposa del mariner Gaizka Iturbe, insistia ahir que el problema no són els diners i va afirmar que li consta que el propietari del vaixell –valorat en 300 milions d’euros– estava disposat a oferir-lo com a rescat per garantir l’alliberament de la tripulació.

Mentrestant, des del govern espanyol s’han intensificat els contactes polítics i diplomàtics per garantir la seguretat dels segrestats. Ahir, l’ambaixador espanyol a Kènia es va entrevistar amb el govern de transició de Somàlia per intentar resoldre una situació que fa més d’un mes que dura.

Als diplomàtics els va demanar que s’involucrin en la negociació per acabar amb el segrest. Fonts properes al primer ministre, Omar Abdirashid Ali Sharmarke, van afirmar més tard que esperen que la situació es resolgui en “dues o tres setmanes”. També la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, de visita a l’Argentina, va apuntar ahir que les negociacions “van pel bon camí”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona
guerra a europa

Kíiv assegura que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

barcelona
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona