Societat

Zapatero rep aquesta tarda a la Moncloa els familiars dels mariners de l''Alakrana'

El defensor d'un dels pirates que són a Madrid en demana l'extradició a Somàlia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es reuneix aquest dimarts a la tarda amb els familiars dels tripulants del pesquer basc Alakrana per informar-los sobre les gestions que està fent l'executiu per aconseguir el seu alliberament.

La reunió tindrà lloc a la Moncloa a les 17h i hi assistiran, a més de Zapatero, la ministra de Medi Ambient, Rural i Marí, Elena Espinosa, segons han informat fonts del govern espanyol.

Zapatero els explicarà els passos que s'estan fent per intentar acabar amb el segrest, que va començar el 2 d'octubre passat a Somàlia. El cap de l'executiu espanyol ha assegurat aquest dilluns que el cas podria estar "encarrilat", encara que va demanar suport a les gestions del govern i prudència als partits polítics i mitjans de comunicació.

Els familiars dels mariners han de mantenir aquest migdia una trobada amb el president de l'Audiència Nacional, Ángel Juanes, a la seu d'aquest tribunal.

Juanes els explicarà la situació del procediment obert a l'Audiència Nacional en relació amb el segrest i les possibles vies legals per atendre la petició dels segrestadors sobre els dos pirates que estan a disposició judicial.

L'advocat del pirata

L'advocat defensor d'Abdu Willy, un dels dos detinguts que estan a l'Estat pel segrest de l'Alakrana, ha descartat aquest dimarts la possibilitat de l'extradició i ha proposat l'expulsió a Somàlia dels dos presumptes segrestadors per solucionar "en tres dies" aquesta situació.

En declaracions a Radio Euskadi, Francisco Javier Díaz Aparicio, defensor de l'arrestat, ha afirmat aquest matí que mantindrà una reunió a l'Audiència Nacional en què reclamarà l'expulsió a Somàlia d'Abdu Willy com a mesura alternativa a la pena de presó.

El procés contra els dos suposats pirates està en fase d'instrucció i així, ha indicat, proposarà a la Fiscalia "una línia de defensa que comença per solucionar el problema de les famílies dels mariners" que es troben a Somàlia.

Per aconseguir-ho, ha indicat Díez Aparicio, "hi ha diversos camins legals" recollits en el Codi Penal espanyol i la llei d'estrangeria que indiquen que "quan un estranger està imputat d'un delicte castigat amb penes inferiors a 16 anys, obligatòriament han de ser expulsats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona

El Pla de l’Estany posarà càmeres per detectar abocaments incontrolats

banyoles