Política

Morales diu que menjar pollastre industrial fa calbs i homosexuals

El president bolivià carrega contra el “verí” capitalista en un fòrum antiglobalització

“Les empreses posen als pollastres hormones femenines i per això els homes que en consumeixen tenen problemes en la seva masculinitat.... És Occident qui ens porta cada cop més verí”. Les paraules del president de Bolívia, Evo Morales, van provocar sorpresa entre els milers de militants antiglobalització, ecologistes, científics i indígenes dels cinc continents que discuteixen a prop de Cochabamba alternatives “anticapitalistes” contra el canvi climàtic.

Després d’aclarir, en el seu discurs inaugural, que la trobada era una resposta al fracàs de la cimera del clima de Copenhaguen i se centrava en la reunió de Cancún del novembre que ve, el mandatari indígena va carregar contra els qui considera els principals enemics de la naturalesa. D’aquesta manera, els pollastres industrials no només fomenten l’homosexualitat masculina, sinó també la calvície, tant que “a Europa gairebé tots són calbs”. “I és pel que mengen. Mentrestant, als pobles indígenes no hi ha calbs, perquè mengem altres coses”, va dir el mandatari. Pel que fa a les dones, “el consum de pollastre transgènic provoca alteracions orgàniques” que provoquen l’avançament de la pubertat.

A la seva llista de “verins” capitalistes, Morales va col·locar també la Coca-cola, “que serveix als lampistes per netejar els vàters”, i les patates holandeses, aliment “gran i formós” però no apte per al consum humà perquè “té hormones de peix”. En la seva croada pel clima, el bolivià també va demanar no utilitzar plats de plàstic i recuperar els estris indígenes de fang perquè “si es trenquen tornen a ser sorra de la Mare Terra”.

Crítiques dels gais
Més enllà de les opinions que puguin haver suscitat les afirmacions presidencials –moltes defensades per múltiples organitzacions defensores de l’alimentació orgànica o l’ús de materials reciclables–, les referències de Morales a l’homosexualitat van causar sorpresa a Bolívia A les comunitats indígenes bolivianes, l’home solter (el mateix mandatari ho és, tot i que té dues filles), està considerat un ésser incomplet, sense que això porti a la persecució pública dels gais. Les seves declaracions a l’obertura de la cimera van merèixer la crítica de la Confederació Espanyola de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals, que va exigir una “rectificació” al mandatari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.