Política

Zapatero es reuneix amb Durao Barroso per exposar-li els motius pels quals vol ser a la cimera del G-20

Política

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es reuneix aquest dilluns a Madrid amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, a qui li exposarà les raons que té l'Estat espanyol per ser convidada a la cimera financera del G-20 del proper dia 15 a Washington.

Zapatero i Durao Barroso s'entrevistaran al Palau de la Moncloa aprofitant la visita a Madrid del president de la Comissió Europea per presentar l'anomenat Projecte Editorial Europa.

L'executiu comunitari és partidari de que l'Estat espanyol sigui a Washington el dia 15 pel seu pes polític i econòmic dins de la comunitat internacional. La comissària europea de Relacions Exteriors i Política de Veïnatge, Benita Ferrero-Waldner, ja va traslladar a Zapatero aquest recolzament el passat dilluns durant la reunió que van tenir al Palau de la Moncloa.

Altres mandataris europeus, com el president francès i de torn de la UE, Nicolas Sarkozy, i el primer ministre britànic, Gordon Brown, també ha manifestat públicament que són partidaris de la presència de l'Estat espanyol a la cimera.

Zapatero i Barroso analitzaran com els països de la UE poden adoptar noves mesures de forma coordinada davant la crisi.

Els líders europeus tindran a Brussel·les una reunió extraordinària el proper dia 7 per fixar la seva posició en vistes a la cimera del G-20, on es debatrà la reforma del sistema financer internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.