Política

Brown convida Zapatero a la cimera mundial sobre economia d'aquest novembre a Nova York

El govern espanyol no tornarà a quedar exclòs i aquest cop sí que podrà participar en la cimera mundial que la Unió Europea vol convocar al novembre a Nova York per impulsar una "refundació global del capitalisme". Així ho ha anunciat aquest dijous el primer ministre britànic, Gordon Brown, després de reunir-se amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la cimera que els caps d'Estat i de govern dels 27 celebren a Brussel·les. Si a la cimera hi participen el G-8 o el G-20 –els Estats més industrialitzats més les potències emergents–, l'Estat espanyol en tornaria a quedar fora, tot i que fonts del govern espanyol han assegurat que Brown ja ha convidat Zapatero.

Zapatero i el vicepresident segon del govern espanyol i ministre d'Economia, Pedro Solbes, temien que se'ls tornés a deixar al marge, com a la cimera de la part europea del G-7 del 4 d'octubre a París. Solbes va haver d'advertir a Brown i al president de torn de la UE, el francès Nicolas Sarkozy, que si volen tocar els acords de Bretton Woods del 1944 ho hauran de fer a l'assemblea del mateix FMI i del Banc Mundial. Sarkozy va anunciar aquest dimecres a la nit que els 27 aniran més enllà dels plans de rescat bancaris pactats a París i impulsaran una cimera perquè "les mateixes causes no tornin a provocar demà els mateixos efectes".

El primer ministre britànic ha hagut de tranquil·litzar aquest dijous al matí Zapatero, informant-lo que serà convidat a la cimera d'aquest novembre a Nova York. El president espanyol ho ha aprofitat per convidar Brown a Madrid, una proposta que ha acceptat, tot i que encara no s'ha concretat la data de la visita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.