Política

La justícia indaga si hi ha prostitutes a les festes de Berlusconi

Una jove assegura haver passat la nit al palau romà del cap del govern italià, però ell ho nega. La fiscalia de Bari intenta determinar si pot acusar el Cavaliere d’inducció a la prostitució

Els costums privats de Silvio Berlusconi, presumptes o documentats, tornen al centre de la polèmica. La fiscalia de Bari investiga ara si el primer ministre italià ha dut prostitutes a les festes que celebra al pa- lau que té a Roma, el Palazzo Grazzioli, o a la mansió de Sardenya, Villa Certosa. Ho publica el Corriere della Sera, que inclou una entrevista a una noia, Patrizia D’Addario, que diu que va passar una nit al palau Grazzioli. La fiscalia vol saber si Berlusconi o el seu entorn van incórrer en delicte d’inducció a la prostitució en oferir diners a joves perquè anessin a les festes.

La justícia indaga els fets arran d’unes escoltes telefòniques a dos empresaris de Bari, Giampaolo i Claudio Tarantini, investigats per haver rebut presumptament adjudicacions a canvi de comissions. Giampaolo té una mansió a Sardenya molt a prop de la de Berlusconi.

Llistes europees
D’Addario sosté que Giampaolo contactar amb ella l’octubre passat perquè anés a una festa al palau Grazzioli, la va rebatejar com a Alessia i li va prometre 2.000 euros. Però després n’hi va donar la meitat perquè ella no s’hi va quedar a fer nit. El dia de les eleccions als Estats Units, D’Addario hi va tornar i, aquell cop sí, hauria passat la nit a casa de Berlusconi. “Tinc gravacions de les dues trobades”, diu. De cabells rossos i llargs com els de Noemi Letizia, D’Addario afegeix que el partit de Berlusconi li va oferir un lloc a les llistes europees, però, després de la protesta de la dona del primer ministre per l’ús de dones guapes en política, la van recol·locar a les llistes municipals. D’Addario argumenta que confiava que Berlusconi li “arreglés” els permisos que necessitava per a una vivenda, i es va sentir “utilitzada” quan no va obtenir resposta.

Silvio Berlusconi respon que tot plegat és “porqueria”. El seu advocat afirma que, tot i que els fets “no són certs”, si ho fossin, Berlusconi no hauria comès delicte en ser “usuari final”, i no intermediari de la prostitució.

La notícia és per al Cavaliere la confirmació dels temors que el neguitejaven des que l’exprimer ministre d’esquerres Massimo D’Alema va augurar fa pocs dies que hi hauria “una sacsejada” al govern. L’entorn berlusconià acusa D’Alema d’estar al darrere de tot. L’antic premier, que ha de decidir si es presenta com a candidat del Partit Demòcrata a la tardor, va respondre ahir que no en sabia res.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona