Política

Berlusconi va rebre a casa trenta prostitutes de luxe

L'empresari Tarantini diu al jutge que va reclutar dones per a 18 festes del ‘premier’ per obtenir favors polítics

Si Silvio Berlusconi creia que els escàndols de la seva vida privada es fondrien en la calor de l’estiu, s’equivocava: la tardor li porta més maldecaps públics i nous cops judicials. El tribunal de Bari investiga la presència de fins a 30 prostitutes de luxe a casa del primer ministre italià a canvi de favors polítics per a qui les hi portava, l’empresari Gianpaolo Tarantini.

La famosa nit amb l’acompanyant professional Patrizia d’Addario, per tant, hauria estat una festa de rutina. Fins a trenta dones més es van presentar en nits diverses a casa del primer ministre a Roma, al Palazzo Grazzioli, o a Sardenya, a Villa Certosa, seguint sovint la consigna que va rebre D’Addario: anar vestides de negre i amb poc maquillatge. Algunes eren prostitutes professionals, d’altres treballaven a la televisió però acceptaven una nit de sexe retribuït. Tarantini declara haver pagat 1.000 euros a les que passaven pel llit de Berlusconi i haver finançat les despeses de desplaçament a la resta.

L’empresari diu haver portat dones a 18 festes entre el setembre del 2008 i el gener del 2009, tot i que no li va explicar a Berlusconi que les havia pagat perquè li interessava demanar-li favors a canvi: “Volia conèixer el president i per això em vaig exposar a notables despeses per intimar amb ell, sabent l’interès que té pel gènere femení”, diu, segons recull Il Corriere della Sera. Al final els esforços de Tarantini haurien resultat premiats, perquè Berlusconi li hauria presentat un alt càrrec del govern, el cap de la Protecció Civil, Guido Bertolaso, de qui l’empresari volia obtenir contractes públics. Bertolaso, però, no els hi hauria concedit.

Tarantini també hauria portat dones al vicepresident de Puglia, Sandro Frisullo, del Partit Demòcrata. Una fins i tot ja havia passat pel llit de Berlusconi, Terry de Nicolò. Això sí, el sexe amb el líder regional el va cobrar a meitat de preu respecte al primer ministre. L’empresari també hauria pagat un sopar del Partit Demòcrata.

La justícia sarda també ha donat una primera victòria al fotògraf que ha destapat el desinhibit estil de vida del Cavaliere a Villa Certosa. El tribunal no ha vist delicte en unes fotos del 2007 que mostren Berlusconi agafant la mà de diverses dones o fent-les seure als seus genolls. A més, ahir els fiscals de les ciutats de Monza i Terni van obrir una investigació per saber si el diari del germà de Berlusconi, Il Giornale, va cometre delicte en furgar en els expedients judicials del dimitit director del diari dels bisbes, Avvenire.

A banda, l’Associació Nacional de la Magistratura va recriminar ahir a Berlusconi que critiqués la justícia per haver indagat les massacres mafioses d’inicis dels anys 90. Alguns penedits mafiosos han suggerit que Berlusconi hauria tingut contactes amb els germans Graviano, de la Cosa Nostra, presumptes autors d’assassinats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona