Política

Actors i directors catalans titllen de "ridícul" el 'Manifiesto' i lamenten que a Catalunya es pugui viure "24 hores en castellà però no en català"

L'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha qualificat de "ridícul" el manifest en defensa del castellà i ha lamentat que a Catalunya es pugui viure "24 hores en castellà", però no "exclusivament" en català.

L'entitat assenyala que el Manifiesto por la lengua común és "ridícul" quan planteja que "una llengua que compta amb 450 milions de parlants pot patir algun mal per part d'una altra que parlen set milions de persones".

"Allò que hauria de preocupar aquests intel·lectuals firmants és la llengua minoritària i haurien de voler protegir-la", segons l'associació.

A més, ha dit que troba a faltar "la veu de moltes persones, no catalanes, tant del món de la cultura, com empresaris o d'altres àmbits, que treballen sovint a Catalunya o fins i tot estan arrelats al territori, que coneixen perfectament la qüestió idiomàtic d'aquest país i que per tant podrien pronunciar-se amb justícia".

"A Catalunya es pot viure les 24 hores del dia en castellà, però a Catalunya viure exclusivament en català no és possible", conclou l'associació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.