Política

Camps ja ha escombrat els zaplanistes del PP valencià

El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, ha aconseguit consolidar-se com a líder indiscutible del PP valencià després d'obtenir el 98% del suport dels delegats en el seu XII congrés. La fricció entre zaplanistes i campsistes, encara present a l'XI congrés, en què Camps va ser triat president pel 78% dels vots, es dóna per tancada.

El resultat situa Camps com a principal baró del PP espanyol, davant d'Esperanza Aguirre, presidenta de Madrid, i el lideratge de la qual no és tan unànime al partit. En una de les ponències del congrés que, tot i haver-se celebrat quasi íntegrament en castellà, va reivindicar més que mai un "valencianisme positiu", s'afirma que "s'han superat vells i ridículs conflictes, com el lingüístic o el de les senyes d'identitat", ja que, segons s'assegura, des que el PP va arribar a la Generalitat "es va marcar com a objectiu fonamental acabar i superar (...) una polèmica estèril que no condueix a res".

Un conflicte precisament atiat per la dreta valenciana i per tant difícil de desactivar si no venia de la seva part. Quedarà per veure si ja és història que el PP valencià aixequi la bandera de l'anticatalanisme com a cortina de fum, com ha fet fins no fa gaire. Una altra de les ponències aprovades, la d'estatuts, va consagrar el dret dels militants a continuar ocupant càrrecs dins del PP tot i estar inculpats per causes judicials.

Només seran suspesos automàticament de funcions, s'afirma, "quan existeixi una condemna ferma en un procediment penal per la comissió d'un delicte dolós". El PP valencià blinda així el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, imputat per delictes contra l'Administració i frau fiscal i el premia posant a l'executiva la seva filla Andrea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.