Política

Detenen 4 persones a Guipúscoa per formar un comando de recolzament a ETA

Terrorisme

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta matinada quatre persones, dos homes i dues dones, a Sant Sebastià i Pasaia (Guipúscoa) per la seva presumpta relació amb l'organització terrorista ETA, informen fonts de la lluita antiterrorista. Els detinguts són Arkaitz Landaberea Torremocha, June Villarrubia Mitxelena, Julen Etxaniz García i Saioa Urbistazu Arrieta, membres de la banda no fitxats per la policia.

En l'operació, els agents han resgistrat tres immobles, dos a Sant Sebastià i un a Pasai San Pedro. Aquest últim, al carrer Frontoiko, i que s'ha allargat fins aquest matí de dimarts, s'ha fet amb la presència de diversos furgons de la Guàrdia Civil que han acordonat la zona.

A Sant Sebastià, els registres han tingut lloc al barri d'Intxaurrundo i al carrer Urbieta. Com a mínim en aquest últim hi ha estat present una de les detingudes. Els agents han retirat caixes amb material divers de tots els domicilis dels detinguts, que estan acusats de formar un comando de recolzament a la banda terrorista, recopilant informació i donant suport logístic.

Dilluns passats agents de la policia francesa i la Guàrdia Civil van detenir a Gerde a Aitzol Iriondo, suposat successor de Txeroki al capdavant de l'aparell militar d'ETA, Aitor Artetxe i Eneko Zarrabietia. El mateix dia també van detenir Egurrola, Gutiérrez i Labistaun, membres "legals" de la organització terrorista, detinguts a la frontera entre l'Estat espanyol i França.

En una operació relacionada amb aquesta, els agents de la Guàrdia Civil van detenir el passat dimecres al País Basc dues dones que presumptament van acollir i van ajudar a traslladar-se a França el suposat etarra Aitor Artetxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona