Política

L'Estatut, en mans del sector més dur del TC

El vicepresident del tribunal, Guillermo Jiménez, és designat nou ponent de la resolució per la presidenta després del fracàs d'Elisa Pérez Vera. L'escollit és un dels sis magistrats que demanava a la ponent l'anul·lació de més articles

L'anul·lació de 15 articles de l'Estatut que proposava la ponent Elisa Pérez Vera, membre de l'anomenat sector progressista del Tribunal Constitucional (TC), no hauria estat res en comparació amb la sentència que defensarà Guillermo Jiménez. És el vicepresident del TC i ha estat designat aquest divendres nou ponent de la resposta al recurs del PP, després hagi fracassat la cinquena versió de Pérez Vera, que també incloïa la interpretació d'una vintena més d'articles.

Jiménez és un dels sis magistrats que ha votat contra la sentència redactada per Pérez Vera, que només ha rebut quatre vots a favor. Té 70 anys, és un dels quatre magistrats designats pel Senat el mandat dels quals es va acabar el desembre de 2007. Des d'aleshores continua al TC amb el mandat prorrogat, i era un dels dos jutges de l'anomenat bloc conservador que aquesta setmana encara negociava amb Pérez Vera, la presidenta –María Emilia Casas–, Eugeni Gay i Pascual Sala.

Tot i reclamar una sentència molt més restrictiva del que volia el bloc governamental, el vicepresident s'ha mostrat més flexible que el front ultra del tribunal, format per Vicente Conde, Jorge Rodríguez Zapata i Javier Delgado. Ara se suposa que Jiménez intentarà conciliar els dos blocs, tenint en compte que es podria considerar que ell és al centre. Per tant, qualsevol proposta de sentència ha de ser necessàriament més desfavorable per a l'Estatut que el text de Pérez Vera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona