Política

Duran diu que Zapatero és "presoner dels sindicats"

El portaveu de CiU al Congrés lamenta que el PSOE hagi retirat el suport a l'esmena que obria la porta a la reforma laboral

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha lamentat que el PSOE hagi retirat el suport que havia pactat amb CiU a una esmena per impulsar una reforma laboral. Duran considera que els socialistes espanyols ho han fet perquè són "presoners dels sindicats".

Per CiU, no hi ha cap altra raó que "justifiqui aquesta retirada" sobtada del pacte. Diuen els nacionalistes que amb aquesta decisió els socialistes perjudiquen els més desfavorits: els treballadors temporals i els joves. Entén Duran que aquesta esmena impulsava "un acord social" que atacava els "problemes estructurals" del mercat de treball, per exemple, "la dualitat" entre fixos i temporals.

El portaveu de CIU ha recordat que el PSOE "ha trencat la paraula donada", a més de retirar el seu suport a l'esmena. També ha afirmat que José Antonio Alonso, la veu socialista al Congrés, li ha demanat disculpes aquest dimarts al matí per la retirada i ha responsabilitzat només el seu partit d'aquest canvi de posició.

El polític català nega que el text que ells havien acordat sigui més proper al discurs de la patronal que al dels sindicats. Afirma que va directament a ajudar els treballadors joves i els contractats temporals. Malgrat aquesta plantada del PSOE, Duran recorda que totes les decisions ja pactades es quedaran com estaven perquè pactar amb CiU "és pactar amb una força fiable".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.