Política

Uns 2.500 catalans reclamen el dret a l'autodeterminació davant la seu de la ONU a Ginebra

Els organitzadors han llegit un manifest independentista que han enviat a tots els ambaixadors davant l'organisme, per internacionalitzar el conflicte pacífic entre Catalunya i Espanya

Unes 2.500 persones han respòs a la crida de la plataforma Deumil i s'han desplaçat fins a Ginebra per reclamar el dret a l'autodeterminació.

A la plaça de les Nacions, davant la seu de la ONU, els organitzadors han llegit un manifest independentista que han enviat a tots els ambaixadors davant l'organisme internacional, amb l'objectiu d'internacionalitzar el conflicte pacífic entre Catalunya i Espanya.

Els participants, vinguts de diferents racons dels Països Catalans en autocar, moto, cotxe, avió o tren, han ballat sardanes i han entonat 'Els Segadors'.

L'acte a Ginebra ha comptat amb menys participants que el de Brussel·les, però els organitzadors consideren un èxit la convocatòria.

En Jordi Vilardaga, que ha fet un viatge de més de dotze hores des de Manresa que repetirà aquesta nit per tornar a casa, lamenta, però, que l'acte de Ginebra "s'hagi publicitat menys que el de Brussel·les" i per això, creu, ha vingut menys gent a la ciutat suïssa.

L'acte reivindicatiu ha comptat amb la presència de membres de Reagrupament i de dirigents d'ERC i les JERC. "La causa catalana l'anem guanyant cada dia, però el que hem de fer és d'internacionalitzar el conflicte entre Catalunya i Espanya i no hi ha millor lloc que davant les Nacions Unides per dir que som una nació", ha subratllat el portaveu d'ERC al Congrés.

Fins a Ginebra també s'han desplaçat col·lectius d'Escòcia, Galícia i del Vèneto. El portaveu del Moviment Independentista del Vèneto, Jacobo Mirto, ha explicat que han vingut a Ginebra per "mostrar als catalans que no estan sols" en la reclamació d'una "Europa dels Pobles que donaria solució als problemes de l'actualitat".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.