Política

El número dos d'Esperanza Aguirre defensa que Torrejón de Ardoz compleix la llei

El vicepresident de la Comunitat de Madrid assegura que les mesures sobre empadronament d'immigrants de l'ajuntament madrileny "no tenen res a veure" amb les que vol posar en pràctica el de Vic, perquè el seu únic objectiu és acabar amb els "pisos pastera"

Torrejón de Ardoz no té res a veure amb Vic. Aquest és el missatge que ha volgut deixar clar el vicepresident madrileny, Ignacio González, el qual ha assegurat aquest dimarts que l'ajuntament madrileny "empadrona d'acord amb la llei" per tal de complir amb els drets fonamentals de les persones i que visquin en condicions dignes i "no en pisos pastera".

González ha volgut així desvincular les normes d'empadronament a Torrejón de Ardoz amb les que es plantegen a Vic. En paraules seves: "No tenen res a veure".

Torrejón de Ardoz és un municipi governat pel PP, amb una població de 117.000 persones i un 20% d'immigració.

"A Torrejón de Ardoz s'empadrona d'acord amb la llei i amb la garantia que es compleix amb la protecció dels drets fonamentals de les persones que es vulguin empadronar", ha reiterat el número dos d'Esperanza Aguirre.

D'aquesta manera, i segons el vicepresident madrileny, l'objectiu a Torrejón de Ardoz és acabar amb "els pisos pastera i evitar que de manera fraudulenta s'hi fiqui persones que no poden viure en condicions dignes".

Cal recordar que el Defensor del Poble ha obert una investigació d'ofici sobre els requisits que es demana als immigrants per empadronar-se en aquesta localitat.

Aquests requisits són que els estrangers no comunitaris que tinguin un visat de turista no podran donar-se d'alta en el padró o que tampoc puguin fer-ho els qui, no sent propietaris o arrendataris d'un habitatge, el comparteixin amb altres inquilins i no disposin de com a mínim 20 metres quadrats útils per persona.

Per la seva part, el coordinador general d'Esquerra Unida (IU) a la Comunitat de Madrid, Gregorio Gordo, ha qualificat les actuacions de l'Ajuntament de Torrejón pel que fa a l'empadronament d'immigrants com un "abús" i un "vòmit xenòfob" que, a més, és "il·legal".

Gordo ha mostrat així el seu convenciment que els govern municipals de Torrejón i de Vic "saben perfectament que és il·legal" i que l'únic objectiu és "arrossegar vots".

A més, ha criticat el PP per "dir més aviat poc al respecte" quan, en la seva opinió, "té molt a dir", i per això ha exigit a la presidenta de la Comunitat de Madrid "que li digui al seu estimadíssim alcalde de Torrejón de Ardoz que, senzillament, es dediqui a fer complir la normativa i empadroni com marca la llei que va aprovar i impulsar el PP".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona