Societat

Vic fa marxa enrere i acatarà el que digui el govern espanyol sobre l'empadronament

L'Ajuntament vigatà rebrà dilluns l'informe jurídic extern que ha encarregat per saber si la seva voluntat de denegar el padró als immigrants il·legals s'ajusta o no a la normativa

Vic sol·licitarà dilluns un dictamen al govern espanyol perquè es pronunciï jurídicament sobre la legalitat de l'anunci fet pel consistori de no empadronar sense papers. Si l'informe és contrari, el consistori català farà marxa enrere. "Si no és legal ho retirarem", ha admès l'alcalde Josep Maria Vila (CiU).

A més, l'Ajuntament disposarà dilluns de l'informe jurídic extern que ha encarregat sobre la legitimitat de la proposta, un estudi que s'ha encarregat al bufet de l'exdirigent de Convergència Democràtica de Catalunya, Miquel Roca i Junyent.

Així, l'anunci que Vic escoltarà l'opinió de Madrid s'ha produït hores després que finalitzés una reunió amb representants del col·lectiu d'estrangers i d'entitats socials que s'oposen a la mesura.

En la trobada, on han assistit una vintena de persones del col·lectiu d'entitats i regidors dels tres grups polítics que integren el govern (CiU, PSC i ERC), les entitats han demanat al consistori la retirada de la mesura, mentre l'equip de govern ha justificat els motius del seu posicionament.

Les dues parts han admès que tot i les desavinences el to ha estat "cordial". A més en la reunió s'ha acordat la creació d'una comissió formada per cinc representants d'entitats i representants de l'Ajuntament que continuarà les negociacions i aquí també es donaran a conèixer els diferents informes jurídics.

L'alcalde ha anunciat que dilluns es dirigiran al govern espanyol per tal de sol·licitar aquest dictamen. Vila d'Abadal no ha precisat a quina instància es farà la petició pendent de parlar amb la secretaria municipal que determina quin departament és preceptiu per sol·licitar aquest informe.

L'alcalde de Vic també ha manifestat que en el marc del Consell de Ciutat es crearà una comissió específica per parlar de temes d'immigració.

Carlos Ordoñez, de l'Associació d'Equatorians, i Carme Roqué, de Veus Diverses, han explicat que per ara descarten fer mobilitzacions perquè "per ara el diàleg està obert".

Els portaveus de les entitats han fet saber al consistori al seu malestar per la mesura i perquè, tot i que hi ha establerts protocols de comunicació aquests no s'han utilitzat. Les associacions han insistit en reclamar la retirada de la mesura.

Cal recordar que durant tota la setmana la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, alertés que la voluntat del consistori no tenia cabuda en l'ordenament jurídic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.