Política

C's exigeix al govern que impedeixi la consulta independentista a Arenys de Munt

En un comunicat, C's assegura que el referèndum té com a objectiu "violentar la legalitat", perquè els municipis tenen la capacitat de convocar consultes sobre aquells temes d'àmbit local que afectin els seus ciutadans, i aquesta iniciativa "l'excedeix"

C's demanarà a la delegació del govern que impedeixi la celebració de la consulta amb el suport de l'Ajuntament d'Arenys de Munt en què es preguntarà als habitants del municipi si estan a favor de la independència de Catalunya, i que insti l'Advocacia de l'Estat a impugnar la consulta perquè sigui evitada judicialment.

En un comunicat, C's ha assegurat que aquest referèndum, previst per al 13 de setembre, té com a objectiu "violentar la legalitat", perquè els municipis tenen la capacitat de convocar consultes sobre aquells temes d'àmbit local que afectin els seus ciutadans, i ha matisat que aquesta iniciativa "excedeix aquest àmbit local".

Per a C's, el nacionalisme català, "amb la col·laboració activa del PSC", està intentant arribar a la independència "violentat els procediments democràtics mitjançant la configuració d'un marc mental col·lectiu on el desig d'una minoria de catalans es presenta com el majoritari".

A més, C's ha criticat als partits que integren l'equip de govern, "per desatendre les necessitats reals dels ciutadans d'Arenys desviant l'atenció de la seva pèssima tasca municipal amb aquesta iniciativa", i ha retret que es dediqui temps, esforços i recursos públics a "alimentar la divisió i l'enfrontament social creant polèmiques absurdes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Els donants demòcrates s’impacienten amb la resistència de Biden a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navàlnaia a la llista de “terroristes”

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona