Política

Saura vola cap a Madrid per a una reunió urgent amb Rubalcaba

El conseller d'Interior, Joan Saura, i el ministre del ram, Alfredo Pérez Rubalcaba, intentaran donar una imatge d'unitat i coordinació aquest migdia, després d'una reunió convocada d'urgència. El ministre informarà el conseller de l'evolució de la investigació sobre la cèl·lula de presumptes terroristes islamistes detinguts a Barcelona dissabte passat i intentaran posar ordre al garbuix d'informacions contradictòries emeses per fonts policials, la fiscalia, l'Audiència Nacional, el ministeri i la conselleria.

La compareixença urgent de dissabte passat, hores després de les detencions, ha costat a Saura molts retrets de l'oposició, que l'ha acusat de voler "minimitzar" els fets i de no "assabentar-se de res". El conseller va convocar la premsa al Palau de la Generalitat per garantir a la població que Barcelona no estava en una situació d'especial risc i va assegurar que l'atemptat que suposadament preparaven els detinguts no era imminent. Rubalcaba va fer afirmacions en la mateixa línia, i dimecres, les interlocutòries del jutge Ismael Moreno, fetes públiques per l'Audiència Nacional, els va deixar en fals, ja que el magistrat, basant-se en declaracions d'un testimoni protegit, assegurava que els arrestats volien atemptar al metro el cap de setmana passat mateix.

Ahir, Rubalcaba va insistir que la quantitat petita d'explosiu potencial trobada als escorcolls feia pensar que el grup estava tan sols en la fase d'entrenament. De fet, el mateix jutge admet, en les interlocutòries en què ordena empresonar deu dels detinguts, que el material confiscat "no tenia prou potència destructiva per cometre un atemptat", sinó que més aviat sembla que era "vàlid per a l'ensenyament de la manipulació d'explosius casolans que limitessin el risc per a la integritat física dels manipuladors".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.