Política

Saura compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre el terrorisme islamista

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Joan Saura, compareixerà dimecres, a petició pròpia, davant de la Comissió de Matèries Secretes o Reservades del Parlament per informar els diputats sobre la detenció de 14 presumptes islamistes radicals la matinada de dissabte al barri del Raval de Barcelona.

 La comissió està presidida pel president del Parlament, Ernest Benach, i formada per un membre de cada grup parlamentari. La sessió, com totes les d'aquesta comissió, se celebrarà a porta tancada i les seves deliberacions són confidencials. |

 Saura ha descartat que actualment hi hagi més cèl·lules terroristes islamistes a Catalunya, segons les dades que té la policia. No obstant, el conseller ha reconegut que Al-Qaida és el "principal risc que tenen Catalunya i la resta de països davant els comunicats reiterats d'Al-Qaida, que assenyalen Europa i especialment Espanya com a objectius d'atemptats".
De la mateixa manera, el conseller d'Interior s'ha mostrat cautelós a l'hora de valorar les detencions i la identitat dels 14 presumptes terroristes islamistes a Barcelona. "En aquests moments, el que s'està fent és l'anàlisi de tots els materials confiscats –ordinadors, telèfons mòbils, etcètera– i espero que en les properes hores el ministeri de l'Interior pugui donar ja resultats concrets de l'operació", ha comentat Saura.

En aquest sentit, Saura ha recordat que el propi ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va confirmar que no donaria el nom dels detinguts "fins que no s'aclarís i s'investigués tot". "De fet, he parlat fa uns minuts amb el ministre Rubalcaba i encara està esperant els resultats de les anàlisis per part de la policia de tot el material que es va requisar", ha puntualitzat Saura, que també ha negat que se sabés amb claredat la intenció dels radicals islamistes d'atemptar "en algun objectiu definit", com informen alguns diaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.