Política

El vicepresident de 'Papers per a Tothom' diu que els pakistanesos detinguts a Barcelona ensenyaven religió

Els catorze detinguts aquest dissabte a Barcelona presumptament vinculats amb el terrorisme islamista van venir fa poc del Pakistan i es dedicaven a l'ensenyament de la religió musulmana, segons que ha assegurat el vicepresident de l'associació Papers per a Tothom, Ibrar Bukhari.

En declaracions, Ibrar Bukhari, de nacionalitat pakistanesa, ha assenyalat que tots els pakistanesos i també els dos indis detinguts formen part d'un grup denominat Tabgli Jamat, que es dedica a la formació en l'Islam, i procedeixen de la ciutat de Lahore, la més poblada del Pakistan després de Karachi.

Segons l'opinió de Bukhari, el grup no esmenta en els seus ensenyaments la jihad o guerra santa i no tenen relació amb el terrorisme, així les detencions que ha realitzat la Guàrdia Civil a Barcelona són "una equivocació", ha indicat. Ha recordat també que els últims anys s'han efectuat nombroses detencions de ciutadans pakistanesos presumptament relacionats amb el terrorisme islàmic a Catalunya i que la majoria estan en llibertat.

També ha vinculat aquestes detencions a la situació política del Pakistan després de la mort de la dirigent del Partit Popular del Pakistan Benazir Bhutto, morta el mes de desembre de l'any passat en un atemptat a la ciutat de Rawalpindi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.