Política

La Guàrdia Civil demana a l'Audiència Nacional més temps per interrogar els detinguts a Barcelona

La Guàrdia Civil ha sol·licitat al jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno una pròrroga de la detenció dels 12 pakistanesos i els dos indis detinguts dissabte a Barcelona per la seva suposada vinculació amb xarxes de terrorisme islamista.
Aquesta iniciativa permet ampliar més de 72 hores la detenció d'un presumpte terrorista abans de posar-lo a disposició del jutge. Així, el termini de detenció dels presumptes islamistes es prorroga fins dimecres que ve.

Els 14 detinguts van ser traslladats a Madrid dissabte passat. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va explicar el mateix dia que els presumptes islamistes planejaven proveir-se d'explosius i es preparaven per cometre un atemptat, possiblement a la mateixa ciutat.

La Guàrdia Civil va realitzar registres en cinc domicilis, un al carrer Hospital, i en una mesquita, on van trobar quatre temporitzadors, telèfons mòbils i diferent material informàtic, que s'està analitzant per conèixer el grau de vinculació dels detinguts amb altres grups terroristes fora d'Espanya.

La investigació es va iniciar després de rebre informacions del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i de diversos centres d'intel·ligència europeus sobre possibles atemptats que s'estarien preparant a la Ciutat Comtal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.