Política

Un detingut és imam pakistanès va arribar Barcelona fa 3 mesos ensenyar islam

Detencions a Barcelona

Un dels detinguts ahir a Barcelona en el marc d'una operació contra el terrorisme islamista és un imam pakistanès que va arribar a la ciutat fa tres mesos amb la intenció d'establir-s'hi i que instruïa en l'islam a la mesquita del carrer Hospital.

L'imam, Sheikh Mirza Maroof, rebia també classes de castellà i de català en diversos centres del Raval, als carrers Princesa i Joaquín Costa, segons que ha assegurat Nadim Ayub Begum, fill d'un altre dels detinguts ahir, Mohammad Ayub, al forn-pastisseria que regenta des de l'any 2000 al carrer Hospital de Barcelona.

Nadim Ayub, que ha dit que un altre dels detinguts és un indi de nom Jamal, ha explicat que l'imam havia residit a Barcelona dos anys enrere i que ara havia tornat amb la intenció de muntar un negoci d'importació i exportació de productes tèxtils.
"Sheikh Mirza Maroof venia a aquesta mesquita perquè és la més gran de Barcelona i atreu molts musulmans de la ciutat i dels voltants, i l'únic que feia era donar classes d'islam", ha dit Nadim Ayub.

El seu pare, detingut a la mesquita divendres a la matinada i que ahir a la nit va ser conduït per la Guàrdia Civil a l'establiment del seu fill per practicar un registre, "anava molt a la mesquita perquè està jubilat", segons que ha relatat.

Es tracta d'un home treballador, que resideix al país des de fa 30 anys i que té la nacionalitat espanyola, segons el seu fill, que avui ha obert al públic el seu forn-pastisseria i que s'ha mostrat molt crític amb el tracte rebut ahir a la nit pel seu pare.

"Se'l van portar emmanillat i amb la cara descoberta, i això no es fa. Amb un espanyol d'origen no ho haguessin fet mai, li haguessin tapat perquè no se'l reconegués, però a ell no, és la política que segueixen amb els musulmans", ha dit.

Les imatges del seu pare quan sortia de la pastisseria van ser captades per alguna televisió i avui Nadim Ayub es queixava i afirmava: "les imatges arriben a totes parts, el meu pare és molt conegut al barri i ara tothom sap que està detingut, encara que no sigui culpable de res".

Durant el registre d'ahir a la nit, segons que ha explicat Nadim Ayub, els agents es van emportar dos ordinadors que tenia a la botiga, així com un exemplar de l'Alcorà i diversos passaports de compatriotes que ell assegura guardar perquè no s'extraviïn, perquè són de persones que no tenen domicili fix.

A més del tracte rebut pel seu pare, Nadim Ayub ha mostrat el seu disgust perquè aquest tipus d'operacions criminalitza tot el col·lectiu musulmà.

"L'islam condemna la violència i no diu res que s'ha de matar", ha assegurat, abans d'afegir que desconeix si el seu pare està encara detingut a Barcelona o ha passat ja a disposició de l'Audiència Nacional.

La pastisseria-forn està avui obert al carrer Hospital del Raval barceloní, com els nombrosos comerços regentats per immigrants que se succeeixen en els seus carrers.

Una clienta habitual de l'establiment, veïna del barri de tota la vida, s'hi ha acostat a prendre's un cafè i ha assegurat que tant Nadim com el seu pare "són gent formidable".

Just al costat, al número 91 d'aquest mateix carrer, un musulmà passava aquest matí l'aspirador per les catifes de la mesquita on es van fer les detencions ahir a la matinada, i sobre les que pel que sembla dormien alguns dels detinguts quan es van produir els arrestos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.