Política

Dues mesquites de sunnites moderats, possible objectiu

Terrorisme

El grup de 14 presumptes terroristes islamistes que van ser detinguts dissabte a la matinada per la Guàrdia Civil estarien preparant un atac contra una de les dues mesquites que té el sunnisme moderat a Barcelona, segons han apuntat diverses fonts.

El grup islamista hauria planejat enviar un suïcida a la sortida de l'oració dels divendres a la mesquita situada a l'Arc del Teatre o bé a la d'Erasme de Janer, totes dues al Raval.
El tarannà obert de l'islamisme que es practica en aquestes mesquites, així com la seva sintonia amb el Partit Popular del Pakistan, de l'assassinada Benazir Bhutto, els haurien situat en el punt de mira dels radicals.

Membres d'aquesta comunitat van expressar ahir la seva sorpresa per aquesta possibilitat, a la qual, en principi, no volen donar crèdit. Tanmateix, van mostrar la seva preocupació perquè, si finalment aquest extrem es confirma, això significaria que s'estan extrapolant a Catalunya les cruentes disputes que estan tacant de sang el Pakistan.

Els musulmans catalans estan trasbalsats per les detencions de dissabte, ja que temen que poden augmentar el recel dels autòctons cap a ells. En aquest sentit, el Consell Islàmic de Catalunya i la Comunitat Islàmica d'Espanya van manifestar-se ahir públicament per rebutjar tota forma de "violència i terror" i expressar el seu compromís amb l'"Estat de dret". De fet, avui està previst que membres de la comunitat pakistanesa de Barcelona facin una roda de premsa per condemnar el terrorisme.

Termini prorrogat
D'altra banda, la Guàrdia Civil va demanar ahir al jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno una pròrroga en la detenció dels dotze pakistanesos i dos indis. Amb aquesta pròrroga es poden ampliar més de 72 hores les detencions de presumptes terroristes, de manera que els detinguts no passaran a disposició judicial fins dimecres.

El conseller d'Interior, Joan Saura, compareixerà demà davant la comissió de matèries reservades del Parlament per informar sobre l'operació policial contra el terrorisme islamista. La compareixença, que es farà a petició del conseller, se celebrarà a porta tancada. CiU i el PP també havien sol·licitat aquesta compareixença.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.