Política

Bolívia aprova la llei electoral que ha motivat la vaga de fam d'Evo Morales

El Congrés de Bolívia ha aprovat finalment aquesta matinada la llei Transitòria del Règim Electoral després de dies de paralització a causa de la falta de consens entre les formacions polítiques i mentre el president Evo Morales complia deu hores de vaga de fam per demanar llum verda a aquesta mesura. Una vaga de fam que ha estat recolzada per prop de 1.000 persones.

L'aprovació de la llei, que ha obtingut el suport dels diputats del partit governant, el Movimiento al Socialismo (MAS), ha provocat les protestes dels parlamentaris de l'opositor Poder Democrático y Social (Podemos) que han abandonat la sessió del Congrés en veure que no es complia la seva demanda de portar a terme una preinscripció general de votants.

Els principals punts de desacord eren el cens electoral, la reserva d'una quota d'escons per als sectors indígenes i el vot dels bolivians a l'exterior.

Finalment la normalitat ha retornat a l'hemicicle del Parlament després que el vicepresident bolivià, Álvaro García Linera, avalés la incorporació dels acords a la llei que ha de ser confirmada en una segona votació, segons informen els mitjans de comunicació bolivians.

L'aprovació d'aquesta llei és el primer pas perquè el Congrés, que portava 24 hores de negociacions ininterrompudes, elabori les bases de cara als comicis del pròxim 6 de desembre on s'escolliran el futur president, el vicepresident i els parlamentaris.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.