Política

Desencadenats els activistes que protestaven pels actes de la Hispanitat a Barcelona

Dia de la Hispanitat

Cap a un quart de vuit d'aquest diumenge al matí els Mossos d'Esquadra han desencadenat la catorzena de joves antifeixistes que s'havien encadenat des d'aquest dissabte a la tarda a la Plaça Sant Jordi de Barcelona, a la muntanya de Montjuïc, per protestar contra els actes previstos per commemorar el dia de la Hispanitat. Els encadenats no han presentat cap oposició. Segons han informat fonts dels activistes, nou dels catorze joves se'ls han endut a la comissaria "per no voler-se identificar". Els activistes han rebut el suport d'una seixantena de persones que han estat "custodiats" pels Mossos fins a la Plaça Espanya.

L'acció s'ha iniciat a primera hora del matí després que diferents patrulles dels Mossos d'Esquadra que estaven desplaçats a la Plaça Sant Jordi de Barcelona des de primera hora de la tarda de dissabte han iniciat els treballs per desencadenar els joves, catorze en total. Per fer-ho han hagut d'utilitzar un camió de Bombers ja que alguns dels activistes estaven encadenats a dalt dels arbres.

Un cop deslligats els Mossos han reclamat als activistes les seves identificacions, cosa que s'han negat a fer nou d'ells i que els ha suposat que se'ls emportessin cap a dependències policials. Els altres cinc joves han pogut marxar cap a casa, segons han explicat alguns testimonis.

D'aquesta manera, s'ha posat a fi a més de catorze hores d'una acció de protesta que ha estat convocada per la Coordinadora Esquerra Independentista del Barcelonès per mostrar el seu rebuig a la concentració que es farà aquest diumenge al migdia en aquest indret de la capital catalana. Es tracte del tradicional acte en homenatge a la bandera espanyola amb motiu del dia de la Hispanitat i que els activistes consideren que és de caire feixista.

La coordinadora critica que tant l'Ajuntament de Barcelona com la delegació del govern de l'Estat a Catalunya, encara autoritzin la celebració d'aquest tipus d'actes que l'únic que aconsegueixen és donar cobertura als feixistes.

Les manifestacions per celebrar el dia de la Hispanitat i les que es faran en contra d'aquestes se succeiran arreu del país durant el dia d'avui. A les 11 del matí hi ha una manifestació antifeixista a Sants i a Tarragona n'estan previstes dues, una de cada color.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.