Política

La trama, al descobert

Crisi al PP

Després de fer-se esperar i de rebre un fort revés per part de la Fiscalia Anticorrupció, el jutge de l'Audiència Baltasar Garzón va inhibir-se ahir a favor dels tribunals superiors de justícia de Madrid i del País Valencià amb aquests documents i exercint el contraatac amb nous imputats.

L'acte d'inhibició a favor del TSJ valencià explica tota la trama liderada per Francisco Correa i les persones que va utilitzar com Pablo Crespo i Antoine Sánchez, però també apunta que "hi ha dades i elements que es relacionen amb persones que tenen la condició d'aforats [...] i respecte dels quals aquest jutjat només valora per poder formular l'exposició raonada davant l'òrgan judicial competent".

Tot seguit, l'acte analitza la implicació de Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana, de qui "es pot afirmar que s'hauria utilitzat a una o diverses empreses per dissimular factures que ocultaven els productes reals suposadament lliurats en forma gratuïta al senyor Camps, fent aparèixer, com es dirà, conceptes falsos. També, a canvi d'adjudicacions a Orange Market, l'empresa hauria facturat vestits per valor de 12.783 euros el destinatari de les quals seria Camps.

A la pàgina 20 de l'acte, hi ha els detalls més sucosos: "El senyor Camps és destinatari d'altres compres efectuades al llarg del 2008, el pagament de les quals es va efectuar mitjançant transferència de 4.040 euros de l'empresa Orange Market [...]. Les compres que correspondrien a Don Francisco Camps [...] són: 5 pantalons, 1 cinturó de pell, 1 [jaqueta] esportiva, 1 jaqueta austríaca, 1 americana sport, 1 [jaqueta] esportiva Barbour i 1 jaqueta fantasia, que sumen un import total conjunt de 2.689,5 euros. També Álvaro Pérez Alonso va encarregar per al senyor Camps un esmòquing confeccionat per anar a Nova York, i una armilla blanca per a una recepció al Vaticà".

De Ricardo Costa, secretari general del PP valencià, l'acte fa constar que "el seu nom figura en diversos fulls de llistat d'encàrrecs de sastreria on hi ha les mides d'aquesta persona i [...] on es fa menció d'un vestit [americana pantaló] i de dos pantalons, així com d'altres comandes de peces tot i que es desconeix el desglossament però sí l'import total".

Més alcaldes imputats
La part de la trama que esquitxa el PP de Madrid té una derivada molt més fraudulenta si és té en compte les quantitats econòmiques que els aforats i imputats per Garzón s'haurien embutxacat perquè "consten indiciàriament acreditades" les tàctiques de Correa als ajuntaments d'Arganda del Rey, Majadahonda, Pozuelo de Alarcón i Boadilla del Monte".

Per exemple, de l'alcalde d'Arganda, Ginés López el Gafitas, diu que "disposava d'un arxiu personal amb apunts comptables dins del sistema de comptabilització de les operacions fetes amb caixa B", i que a la caixa B actual "hi ha tres apunts de sortides de diners per imports de 30.000, 300.000 i 150.000 euros a favor de Ginés López, per un valor conjunt de 480.000 euros".

Sobre Benjamín Martín Vasco, alt càrrec a Boadilla del Monte, hi ha tres apunts de data 25-05-07 constant lliurament a Tomás Martín en oficina per imports de 150.000, 210.000 i 300.000 euros (660.000 euros), figurant en el primer la referència Santo i en els altres dos la referència albondiguilla América i albondiguilla".

Els regals de Madrid
A Madrid també hi ha una part de la trama de la qual Garzón ha decidit inhibir-se i que afecta els aforats Alberto López Viejo, Alfonso Bosch i Benjamín Martín Vasco.

De López Viejo es diu que "entre les estratègies per dissimular l'afavoriment a empreses de Correa hi havia "no facturar per quantitats superiors a 2.000.000 de pessetes perquè la concessió de l'esdeveniment no sortís a concurs públic.

De Martín Vasco es diu que "quan va estar a Foment d'Arganda del Rei es va produir l'entrada d'empreses de Correa amb l'adjudicació de contractes públics" i que Correa "hauria donat una televisió de plasma a Martín Vasco". A Martín li atorguen anotacions en caixa B relatives a avions, hotels, viatge de nuvis i compres a Joieria Suárez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.