Política

El PP intenta tancar la crisi per la corrupció a les Illes fulminant dos dels principals imputats

El Partit Popular no es va esperar ahir a conèixer el posicionament del jutge en el cas de corrupció que afecta alts càrrecs del govern de Jaume Matas i en va tenir prou amb el posicionament del fiscal sobre un dels implicats, el cap de serveis i manteniment, Francisco Gosálbez, per començar a tallar caps.

En un intent de tancar la crisi com més aviat millor, el comitè de drets i garanties del partit es va reunir d’urgència ahir a la tarda amb la petició de la fiscalia de presó sense fiança per a Gosálbez com a fet prou greu per expulsar del partit l’exalt càrrec de l’executiu balear.

El secretari general dels populars a les Illes, Guillem Estarellas, en una compareixença immediata, va explicar que la decisió fulminant també afectava un altre dels imputats, l’exgerent de Turisme Jove, Damià Amengual, però que el comitè del partit no havia actuat amb la mateixa duresa i havia triat la fórmula de suspensió cautelar de militància perquè la fiscalia no s’havia pronunciat encara. “La presumpció d’innocència ha d’estar al davant de tot”, va apuntar . Es dóna la circumstància que tant Gosálbez com Amengual ja havien sigut expedientats dimarts, un cop es va conèixer la seva detenció. Un altre dels implicats, l’exdirector general de Joventut, Juan Francisco Gálvez, també va comunicar ahir que es dóna de baixa “voluntària” del PP.

A Madrid, la vicesecretària d’organització, Ana Mato, també s’havia referit al matí als tres implicats en to molt despectiu i ja havia llançat l’amenaça d’expulsar-los. “Desgraciadament, a vegades en un partit de 700.000 afiliats hi ha persones que tenen conductes absolutament deplorables, rebutjables i rebutjades”, va dir. n


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.