Política

El Senat dels Estats Units aprova la reforma sanitària impulsada per Obama

Després de mesos de negociacions tira endavant una de les polítiques internes més importants del president nord-americà, que pretén reduir el cost de la sanitati i ampliar la cobertura sanitària a 30 milions de nord-americans

Finalment, amb 60 vots a favor i 39 en contra, el Senat dels Estats Units ha aprovat la reforma sanitària impulsada pel president Barack Obama.

En una votació que s'ha fet a quarts de vuit del matí, hora de Washington, un horari molt poc habitual, els senadors han decidit donar el vistiplau a un dels projectes de política interna més importants d'Obama.

El document aprovat per la cambra alta redueix el cost de la sanitat i amplia la cobertura a més de 30 milions de nord-americans que no tenen assegurança mèdica.

Els senadors han eliminat un dels punts més polèmics de la iniciativa, l'anomenada opció pública, que es manté en el text dels congressistes. Aquesta opció preveu crear una assegurança sanitària de l'Estat que pugui competir amb les assegurances privades.

Ara el text aprovat pel Senat s'haurà de conciliar amb la versió de la Cambra de Representants, que va votar el 7 de novembre.


a.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.