Política

Montilla demana al TC que no es converteixi en una "nova Cambra legislativa" i respecti l'Estatut

Recorda que el text ha estat aprovat en referèndum pels ciutadans de Catalunya i que ha rebut el vist-i-plau del Parlament català, el Congrés i el Senat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat aquest diumenge al Tribunal Constitucional (TC) que "no s'erigeixi en una nova Cambra legislativa" que, en el cas de l'Estatut, alteraria un text sotmès al vot dels ciutadans als quals ha de servir.

En un article publicat a El país, el líder català assegura que respecte el TC com a institució, però remarca que l'alt tribunal no pot actuar d'esquena a l'opinió pública. També critica el fet que el PP "bloquegi" la renovació dels magistrats del Constitucional amb l'objectiu de "mantenir indefinidament una composició més relacionada amb els seus interessos".

També assegura que és "conscient de la responsabilitat" a que el TC se sotmet en veure's "obligat a fallar –per primer cop en 30 anys– sobre una llei orgànica acordada per les Corts i sotmesa a referendum dels ciutadans de Catalunya".

Montilla reitera que el Constiticional té entre les seves mans "una decisió de gran transcendència", però es mostra convençut de que la sentència serà favorable a l'Estatut, ja que és un text que respecte la Constitució.

El president català també aprofita l'article per criticar l'actitud del PP en aquests últims tres anys en què s'ha dedicat a difondre missatge "hostils" sobre Catalunya i sota el lema "d'Espanya es trenca".

De la mateixa manera, també aprofita l'article per defensar i reiterar que subscriu el missatge de l'editorial conjunt dels 12 diaris catalans –La diginitat de Catalunya.

Montilla acaba el text recordant la figura del desaparegut Jordi Solé Tura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.