Política

El Senat demana a Medvédev que reconegui les independències d'Ossètia del Sud i Abkhàzia

Món

El Consell de la Federació o Senat de Rússia ha demanat al president del país, Dimitri Medvédev, que reconegui la independència de les regions separatistes georgianes d'Ossètia del Sud i Abkhàzia.

"Prenent en consideració les reiterades peticions d'Ossètia del Sud i Abkhàzia sobre el reconeixement de les seves independències incloses les del 22 i 24 d'agost, el Consell de la Federació proposa que se'n reconegui la independència", assenyala la resolució del Senat, aprovada per unanimitat.

El document dels senadors ressalta que la cambra alta "recolza plenament la política del president de Rússia cap a Ossètia del Sud i Abkhàzia".

El Senat ha destacat que la renuncia de Geòrgia a signar un acord de la no utilització de la força i "les seves accions agressives a començaments d'agost, com a resultat de les quals van morir milers de civils a Ossètia del Sud" han privat al govern del dret de pretendre que les regions depenguin d'ell.

"Avui s'ha produït un fet històric", ha dit després de la votació el president del Senat, Serguéi Mirónov, qui ha afegit que el document serà enviat al Kremlin immediatament, segons l'agència Interfax.

Mirónov s'ha mostrat convençut de que la Duma o cambra dels diputats, que també abordarà avui en sessió extraordinària la petició d'Ossètia del Sud i Abkhàzia, prendrà la mateixa decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.