Política

'The Washington Post' compara Zapatero i Obama

Política

Ser present a la passada cimera del G-20 no va ser l'únic premi al viacrucis que va haver de passar José Luis Rodríguez Zapatero per aconseguir seure en una de les cadires a Washington. Ahir, el prestigiós diari nord-americà The Washington Post va regalar encara més motius a la Moncloa per treure pit publicant una columna d'opinió en què destacava nombroses similituds entre el president electe dels Estats Units, Barack Obama, i Zapatero, i situava el president espanyol com a possible aliat principal d'Obama a Europa.

El periodista Jim Hoagland, que va coincidir breument amb Zapatero durant la cimera del G-20, assenyala en el transcurs del seu article una sèrie de similituds, com ara el canvi fonamental que l'arribada de l'un i l'altre als seus repectius governs va suposar després d'anys de domini conservador.

Hoagland va encara més enllà a l'hora d'equiparar els dos líders i recorda que tots dos van néixer un 4 d'agost amb només un any de diferència. A més, tots dos tenen dues filles i són uns apassionats del bàsquet, i han assumit tots dos el poder "en nom d'una nova generació".

Aquestes coincidències serveixen a Hoagland per pronosticar una bona relació entre tots dos països que podria ser molt profitosa per als Estats Units de cara a les seves relacions amb els països de Llatinoamèrica. Tot i això, el periodista americà també es fa ressò d'algunes de les polítiques "de socialista compromès" que ha aplicat Zapatero a l'Estat espanyol en els últims anys i que no tindrien cabuda dins del programa d'Obama, com ara la llei del matrimoni homosexual o la legislació del suïcidi assistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
iran

Pezeshkian nomena cap d’Exteriors el negociador del pla nuclear

barcelona
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants als ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós