Política

Obama i McCain s’acusen mútuament de polititzar la crisi financera

Eleccions presidencials als Estats Units

Els candidats presidencials van reprendre aquest cap de setmana les seves respectives campanyes després del seu primer cara a cara. I ho van fer acusant-se mútuament de polititzar la crisi financera.

El demòcrata Barack Obama va aprofitar per fer campanya en Estats com Carolina del Nord, mentre que el republicà John McCain va tornar a Washington per treballar en el pla de rescat financer. McCain, però, va optar per un segon pla, ja que des del Congrés es tem que una nova intervenció dels candidats faci fracassar les delicades negociacions. Els dos candidats van mantenir converses telefòniques amb els congressistes del seu partit per seguir l’evolució del pla de rescat de Bush, que ahir va obtenir el ple suport d’Obama. McCain no va confirmar si hi votaria a favor.

“El senador Obama veu la crisi financera com un problema nacional per explotar primer i resoldre després”, va dir McCain. El senador d’Illinois replicava que McCain no mereix cap crèdit per l’aprovació del pla com volia fer creure.

“He guanyat jo”
Un i altre també es van enfrontar per erigir-se com a guanyadors del debat. Com que els mitjans van donar un empat i cap candidat va cometre un error substancial, tots dos van proclamar la victòria i així intentaven fer-ho arribar a l’electorat. De fet, McCain en va donar la seva pròpia versió quan un equip de televisió el va enxampar dient: “Estic decebut que els mitjans ho titllin d’empat, però crec que volen dir que he guanyat jo”.

Segons la campanya d’Obama, aquest últim va superar amb escreix el test de comandant en cap i va emetre un anunci criticant que McCain no hagués parlat de la classe mitjana nord-americana en tot el debat. McCain va criticar que Obama no pronunciés el mot victòria i es negués a reconèixer que els EUA estan guanyant les guerres de l’Iraq i l’Afganistan.

Tot plegat forma part de la intensa batalla dels candidats per modificar la cursa presidencial, que entra en les últimes setmanes. Alhora, ja estan preparant els propers debats: aquest dijous serà entre els candidats a vicepresident, i el 7 d’octubre hi haurà el segon entre Obama i McCain.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.