Política

Guanya clarament CiU, però es queda lluny de la majoria

L'enquesta del CIS indica que Convergència obtindria 59 escons, a nou de la majoria absoluta

El PSC només perdria quatre parlamentaris (33) i ERC es mantindria com a tercera força

Ni Solidaritat ni Reagrupament entrarien en el Parlament

CiU guanyaria clarament les eleccions del 28-N amb 59 escons, onze més que el 2006 (48), però es quedaria a nou de la majoria absoluta, segons el darrer estudi del CIS fet públic el primer dia de la campanya electoral, que frena la davallada del PSC, que només perdria 4 escons i es quedaria amb 33 parlamentaris.

Segons la darrera enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques, el tercer partit en el Parlament continuaria sent ERC, que obtindria un 10,2% dels vots, tot i que perdria entre cinc o sis escons, passant de 21 a 15 o 16 parlamentaris.

El PPC mantindria la seva representació actual, amb 13 o 14 escons, IC-V perdria un diputat i en passaria a tenir 11, i Ciutadans mantindria els seus tres parlamentaris. Cap altres de les formacions que es presenten en els comicis obtindria representació, segons el C IS.

Tampoc suma el tripartit

Amb aquests resultats, CiU hauria de governar en minoria en cas de no voler formar govern amb altres partits, tal i com és el seu desig dels convergents. D'altra banda, els resultats també farien inviable un tercer govern tripartit, ja que entre els actuals tres socis de govern sumarien entre 59 i 60 escons, aproximadament els mateixos parlamentaris que obtindria Convergència, i per tant, també quedarien molt lluny de la majoria al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.