Política

Catalunya, l'excusa

Els partits espanyols passen el cap de setmana a Catalunya fent política en clau espanyola

El líder de CiU alerta que un govern ‘dèbil' afavoriria el PSOE i el PP

“A Andalusia no paga ni Déu”, assegura Puigcercós

Zapatero i Rajoy han traslladat a Catalunya la seva campanya

Manllevant la cèlebre frase de Paco Umbral, José Luis Rodríguez Zapatero, Mariano Rajoy i companyia han passat (i passaran) per Catalunya perquè hi ha campanya, però en realitat ells vénen a parlar del seu llibre. Un llibre ambientat a Madrid que s'ha traslladat d'escenari durant uns dies com una escapada de cap de setmana, amb els presidenciables catalans gairebé en una segona fila mediàtica fent d'espectadors més o menys privilegiats.

En un míting d'ahir a Viladecans, el president espanyol va dedicar frases més punyents i iròniques a Mariano Rajoy (descomptant Benet XVI, que va rebre un clatellot de trascantó totalment fora d'hora i de lloc), mentre que la política catalana, de fet Catalunya, va servir bàsicament de dard enverinat contra els populars. Poca diferència amb els missatges de Rajoy dels dies anteriors, el qual fa córrer que li diuen el catalán perquè aquesta quinzena passarà molts dies per aquests verals. Més que donar suport a Alícia Sánchez-Camacho, bàsicament està provant les estratègies i la seva capacitat d'iniciar per Catalunya la seva escalada particular, ajudada per la seva presidenciable catalana, que ahir va escenificar la unitat de destí en l'espanyolitat de bascos, gallecs i catalans al saló del Tinell.

El líder de CiU, Artur Mas, també està rebent els atacs de socialistes i populars espanyols. Uns i altres amb la coincident estratègia d'intentar adherir l'etiqueta d'independentista sobre Mas.

Política catalana

El desembarcament de primeres espases de la política espanyola (els populars Ruiz Gallardón, De Cospedal i la socialista Rosa Aguilar arriben avui, i els seguiran altres noms destacats) provoca un important soroll mediàtic que fa difícil fer-se sentir als partits d'obediència estrictament catalana. Des de CiU ahir es va intentar capgirar aquest escenari i reorientar els focus cap a qui és el principal candidat a guanyar les eleccions. Artur Mas va voler posar l'accent en els atacs que rep procedents del PP i del PSOE. En aquest sentit, des de la federació nacionalista s'insisteix, com a resposta clara, en la necessitat d'un govern fort per resistir els intents desestabilitzadors procedents de Madrid.

Fins i tot ERC va incloure Zapatero en el seu missatge del dia. Va ser en boca del presidenciable dels republicans, Joan Puigcercós, que des de la Seu d'Urgell va acusar el líder del PSOE de crear problemes en comptes de solucionar-los, justament el mateix cap de setmana que es complien set anys de la frase que ha fet més famós Zapatero a Catalunya; aquell “donaré suport a l'Estatut que surti del Parlament de Catalunya”. Paradoxalment, mentre el PSOE i el PP han desembarcat aquí, Puigcercós exporta la campanya a Espanya, pronunciant una frase que segur que farà el recorregut mediàtic per la pell de brau: “Madrid és una festa fiscal, i a Andalusia no paga ni Déu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona