Política

Les crítiques de Puigcercós a Andalusia provoquen polèmica

El PSOE, Rajoy i Camacho consideren que les declaracions del líder republicà en què va dir que “a Andalusia no paga ni Déu”, “són falses” i “un insult als andalusos”

El president d'ERC es reafirma en el seu bloc i diu que altres comunitats “poden rebre més diners del que generen”

El president d'ERC i candidat a les eleccions a la Generalitat, Joan Puigcercós, s'ha reafirmat en les seves declaracions sobre el dèficit fiscal a Catalunya, que ha qualificat de “monstruós”, i ha subratllat que altres comunitats com Andalusia “poden rebre més diners del que generen”.

En un apunt en el seu bloc , ha assegurat que no pretenia “ofendre a ningú”, en relació amb la seva afirmació en un míting a la Seu d'Urgell, aquest diumenge, quan va afirmar que a Andalusia no paga impostos “ni Déu”.

Ha remarcat que mentre que a Catalunya existeix un gran desequilibri entre el que els catalans paguen en impostos i el valor dels béns i serveis públics que reben del finançament, altres comunitats poden rebre més diners dels que generen.

“Els diners que surten de Catalunya poden anar a altres comunitats, que poden fer polítiques que aquí no es poden”, ha assegurat.

El líder d'ERC ha assegurat que “no ha agradat a alguns que ahir ho digués clarament. La meva voluntat no és ofendre a ningú, ans al contrari”.

En aquest sentit ha remarcat que “la portaveu del PSOE a Andalusia ha dit que la meva frase era monstruosa i un insult a tots els andalusos. A mi, senzillament, i sense voluntat d'ofendre de nou el que em sembla monstruós és el dèficit fiscal de 20.000 milions d'euros que any rere any afecta a Catalunya”.

Ha explicat que “la reacció per exigir-li disculpes ha estat instantània”, i ha afirmat que “molts catalans exigirien la mateixa rapidesa per reconèixer l'esforç de tots els catalans per aportar molts recursos a la resta de l'Estat”.

Segons Puigcercós, “la convivència és necessària i és un objectiu en si mateix però la resta de l'estat ha de saber que a Catalunya, molta gent per no dir la majoria, està molt cansada de pagar i que a sobre se'ns maltracti”.

“Perdonin les molèsties però algú ho havia de dir”, ha conclòs Joan Puigcercós.

El PP respon

El president del PP, Mariano Rajoy, ha titllat les declaracions de Puigcercós sobre dèficit fiscal de “falses”.

Rajoy, en una entrevista a RAC 1, aquest dilluns , ha assegurat que a Andalusia ”tothom paga impostos”, com en qualsevol altre lloc. El líder popular, que aquests dies està fent campanya a Catalunya, ha considerat que “Puigcercós es deu pensar que amb aquestes afirmacions aconseguirà més vots” quan -ha continuat- “no li fa cap favor a ningú”. “No puc acceptar que es diguin aquestes coses, perquè no són certes”, ha afegit.

En aquesta línia, la candidata del PP de Catalunya a les eleccions, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dilluns que les polèmiques paraules “són inacceptables, indignes i han suposat un insult al poble andalús impropi d'una campanya electora”'.

Camacho ha advertit que no seria suficient que Puigcercós “demanés perdó” al poble andalús després de dir que “a Andalusia no paga impostos ni Déu”.

“No es pot insultar uns o altres i després demanar perdó com si no hagués passat res”, ha manifestat Sánchez-Camacho, qui ha criticat “aquesta manera de fer política que és excloent i de desqualificacions i un estil que el PP ni vol ni desitja i que els catalans tampoc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona