Política

ERC i ICV lamenten “el gir a la dreta” de Zapatero

Critiquen que no es contempli la participació de la Generalitat en l'aeroport del Prat i alerten que el 49% de la participació pot anar a mans estrangeres

Critiquen la supressió dels 426 euros perquè és una nova retalla social que afecta als més febles

ERC i ICV han lamentat les mesures anunciades aquest dimecres pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i que han qualificat de “concessió davant la sobreexcitació dels mercats” i d'“enèsim gir a la dreta” de l'executiu.

Zapatero ha anunciat una rebaixa fiscal per a les pimes, la fi de la prestació de 426 euros a partir de febrer i la privatització de la gestió dels aeroports de Barajas i el Prat.

El líder d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha recordat que la fi de les ajudes de 426 euros per a treballadors sense feina que hagin esgotat la prestació de l'atur afectarà 688.000 persones.

“Per estalviar 293 milions mensuals, Zapatero fa una nova retallada social que perjudica novament els més febles”, ha manifestat, segons un comunicat d'ERC.

Sobre la gestió dels aeroports, el dirigent republicà creu que Zapatero fa un nou pas “a favor dels grans sectors econòmics en lloc d'apostar per l'interès general”, i ha criticat que el 51% de les participacions es quedaran “a Madrid” i el 49% “pot caure en mans estrangeres”.

Pel secretari general d'ICV, Joan Herrera, les mesures són “molt preocupants” i demostren que l'executiu espanyol “ha perdut el nord” i fa “polítiques pròpies d'un govern conservador”, segons un comunicat del partit.

El líder ecosocialista ha afirmat que el president de l'Executiu mostra “una total insensibilitat social” en acabar la prestació de 426 euros, i ha valorat negativament que Zapatero no es plantegi la participació de la Generalitat i els ajuntaments en el seu model aeroportuari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona
judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

barcelona
Estats Units

Biden dona positiu en Covid-19 i atura temporalment la campanya

Barcelona

Vilafant es dota d’un reglament de participació

VILAFANT

Retrets d’ERC i Junts a Sánchez per oferir regeneració tard i malament

madrid
Jordi Cordon Pulido
Portaveu de Compromís amb Torroella i l’Estartit (CambTE), a l’oposició

“No veiem clar el projecte de la Fundació Cousteau”

Torroella de Montgrí
ERC denuncia Tolo Moya

ERC denuncia Tolo Moya

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona