Política

Zapatero anuncia la privatització del Prat

El president del govern espanyol avança rebaixes fiscals per a les pimes i que no renovarà l'ajuda de 426 euros

El 30% de l'empresa pública que gestiona les Loteries també estarà en mans privades

Vol aprovar aquest nou paquet de mesures en el consell de ministres de divendres mitjançant un decret llei

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat aquest dimecres un nou paquet d'incentius fiscals per a les petites i mitjanes empreses (pimes) i la privatització, a través de la concessió, de la gestió de l'aeroport de Barcelona i Madrid, així com de l'empresa pública que gestionarà les Loteries.

Ho ha fet durant la sessió de control del Congrés dels Diputats. La seva intenció és privatitzar el 30% de l'empresa pública que gestionarà les Loteries i Apostes de l'Estat, així com donar entrada a capital privat als aeroports espanyols fins al 49%. En el cas dels aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat hi haurà una “gestió privada” mitjançant un règim de concessió.

Segons ha dit, aquest divendres, el consell de ministres aprovarà també una rebaixa fiscal en l'impost de societats, que es concretarà en què el primer tram passa dels 120.000 euros als 300.000. A més, prop de 40.000 companyies es beneficiaran d'un altre canvi: l'empresa petita passa de 8 a 10 milions de facturació.

I no només això, el president espanyol ha avançat també un nou paquet de mesures que, en matèria laboral, implicarà l'aprovació de la regulació de les agències privades de col·locació i la no-renovació de l'ajuda dels 426 euros a partir de la finalització del programa actual, que expira al febrer.

En resposta a una pregunta del líder del PP, Mariano Rajoy, Zapatero ha detallat a més que a partir de febrer de 2011 els serveis públics d'ocupació comptaran amb 1.500 orientadors més, amb l'objectiu de generar activitat i facilitar la creació de llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.