Política

Luna declararà com a imputat per exhibir un informe policial sobre “Gürtel”

El TSJ valencià cita el síndic socialista per mostrar a les Corts un document que estava sota secret de sumari

Serà la segona compareixença de Luna davant l'alt tribunal en un mes a penes; en l'anterior ocasió per un presumpte delicte de tràfic d'influències

El síndic del grup parlamentari socialista, Ángel Luna, ha estat citat a declarar pel TSJ valencià en qualitat d'imputat per exhibir un informe policial sobre el cas Gürtel. Luna haurà de comparéixer el pròxim 20 de desembre a la sala civil i penal, ja que aquesta ha desestimat el seu recurs en què el parlamentari assegurava que és “penalment irresponsable”, segons ha informat el PP en un comunicat. El síndic socialista va mostrar el passat 24 de març, en seu parlamentària, un informe policial del cas Gürtel que es trobava sota secret de sumari.

El síndic popular, Rafael Blasco, recorda que és la segona vegada que Luna compareix davant l'alt tribunal valencià “malgrat el seus intents per evitar-ho”. El PP creu que la declaració de Luna ha de servir per a aclarir com va accedir a l'informe i qui li'l va facilitar. “Qui ho va fer va cometre un delicte sancionat en l'article 466 del Codi Penal”, subratlla Blasco. El també conseller de Ciutadania, considera que Luna no podrà acollir-se a la inviolabilitat parlamentària, ja que no es va fer ressò d'informacions ja publicades, ni va formular una opinió, sinó que va mostrar un informe i en va llegir paràgrafs textuals. “La inviolabilitat protegeix davant les opinions, però no davant els fets”, adverteix Blasco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.