Política

Oposició i govern tunisià pacten eleccions en sis mesos

El líder de l'opositor Partit Democràtic Progressista, Najib Chebbi, ha assegurat que hi haurà comicis presidencials i legislatius

El procés electoral es farà sota supervisió internacional

El líder de l'opositor Partit Democràtic Progressista, Najib Chebbi, ha assegurat que en un termini de 6 o 7 mesos se celebraran eleccions presidencials i legislatives sota supervisió internacional, segons l'acordat entre l'oposició i el primer ministre tunisià, Mohamed Ghannouchi, qui ha acceptat negociar la inclusió dels partits fins a ara exclosos del sistema polític per a crear una coalició d'unitat nacional.

“Ghannouchi ha proposat al nostre partit participar en la formació d'un govern d'unitat nacional que estarà obert a les forces democràtiques, és a dir, al nostre i a altres dos partits”, ha afirmat Chebbi en declaracions a la ràdio francesa RTL.

“El programa està clar: reformar la llei i preparar unes eleccions legislatives i presidencials en sis o set mesos”, ha assenyalat Chebbi, qui va matisar que la supervisió internacional era una de les principals demandes de l'oposició.

Chebbi era una de les figures més crítiques amb el ja expresident tunissià Ben Alí, que va fugir el divendres del país després de la revolta popular contra el règim. Precisament Chebbi ha estat des de fa dècades una de les víctimes de la repressió de les forces de seguretat de Ben Alí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.