Política

Mas apel·la a l'esperit de Sant Jordi per reclamar unitat als partits catalans

El president del govern espera que les “bones virtuts i actituds” de la Diada es mantingui les properes setmanes tot i el 22-M

Recorda l'acte de solidaritat amb el Japó, aquest migdia a la Sagrada Família, i remarca les similituds amb Catalunya, ja que els dos pobles “quan cauen es tornen a aixecar”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat aquest dissabte a l'esperit de la Diada de Sant Jordi per reclamar unitat als polítics catalans. Mas ha evitat entrar obertament a parlar d'actualitat política, però sí ha volgut fer aquesta apel·lació a la unitat en un moment en què hi ha un front de confrontació obert amb el govern espanyol pels 1.450 milions d'euros pel fons de competitivitat.

Mas ha remarcat que Sant Jordi és una dia que “uneix el poble català entorn a bones virtuts i bones actituds” que espera que “vagi arrelant” en els propers “dies, setmanes i mesos”, tot i la proximitat de les eleccions municipals, per ser “capaços de fer coses tots plegats en defensa dels millors interessos del nostre poble i país”.

En una breu compareixença a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, Mas ha desitjat una bona Diada de Sant Jordi als catalans. Així, Mas no ha volgut entrar obertament a parlar d'actualitat ni entrar en la “brega política” quan se li ha preguntat sobre la reunió de la setmana que ve del consell de política fiscal i financera o sobre la polèmica pel fons de competitivitat.

En aquest context, ha fet una apel·lació a l'esperit de la Diada de Sant Jordi per reclamar unitat als partits catalans per fer front als reptes del futur. En aquest sentit, ha dit desitjar que aquest “bon esperit i aquesta bona actitud” dels ciutadans en aquest dia “vagi arrelant” en la política catalana en “els propers dies, setmanes i mesos, encara que hi hagi eleccions el 22 de maig”. “A veure si som capaços de fer coses tots plegats en defensa dels millors interessos del nostre poble i del nostre país”, ha reblat.

El president ha dit esperar que la jornada d'aquest dissabte es desenvolupi “plena de convivència” i de “civisme”. “Espero que es venguin moltes roses i es regalin molts llibres, perquè és un signe d'aquesta bona convivència entre el poble de Catalunya aprofitant la Diada del nostre patró”, ha afegit, tot recordant l'acte de solidaritat amb el poble del Japó i que es farà al migdia a la Sagrada Família.

En aquest sentit, Mas ha recordat els “estrets lligams de tot ordre” entre Catalunya i el Japó i les “similituds” entre els dos pobles per les “vicissituds” que ha viscut i que tot i això “quan cauen es tornen a aixecar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.