Política

Duran demana un referèndum sobre la reforma de la Constitució

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats proposa una consulta el pròxim 20 de novembre, coincidint amb les eleccions generals, perquè no tingui “cap cost complementari”

El líder convergent lamenta que PP i PSOE es posin d'acord per reformar la Carta Magna “al final de la legislatura i a contrarellotge”

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat aquest divendres les presses del govern espanyol per reformar la Constitució i ha proposat un referèndum el mateix 20 de novembre, coincidint amb les generals.

En la carta que cada setmana dirigeix a la militància d'UDC a través del web del seu partit, Duran ha lamentat que PP i PSOE es posin d'acord per reformar la Constitució “al final de la legislatura i a contrarellotge”, i l'ha titllat d'“esperpèntic” i “surrealista”.

Duran ha afirmat que una reforma de la Constitució “requereix consens, tranquil·litat i temps” i ha insinuat i lamentat que el govern espanyol es mogui condicionat per les indicacions del Banc Central Europeu, França i Alemanya i els mercats.

Duran s'ha preguntat si és necessari modificar la Constitució per introduir la limitació del dèficit i ha proposat fer-ho per lleis elaborades pel Congrés i els parlaments autonòmics.

Finalment, Duran ha lamentat que la reforma es faci “d'esquena” als ciutadans i ha proposat que se sotmeti a referèndum el pròxim 20 de novembre, coincidint amb les eleccions generals, en una urna a part, ja que d'aquesta manera, “no tindria cap cost complementari”.

“Crec que el PSOE i el PP s'ho han de prendre molt seriosament i mesurar si han de fer un referèndum”, ha assenyalat Duran.

D'una altra banda, Duran ha afirmat que quan PP i PSOE es posen d'acord, els nacionalistes “es posen a tremolar” i ha assegurat que la reforma serà “acceptable” per a CiU en cas que “doni marge a les comunitats autònomes i mantingui la seva autonomia financera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La convenció de Kamala Harris

Los Ángeles
Jordi Parent
Alcalde d’Olesa de Montserrat (ERC)

“Un dia la reivindicació del Montserratí es pot revifar”

Olesa de Montserrat
Fernando Vicente
Cap de l’oposició a Olesa de Montserrat (PSC)

“Veient com està governant, amb aquest alcalde, no hi pactaríem”

Olesa de Montserrat

L’any convuls del ‘nou’ Bloc Olesà

Olesa de Montserrat
Ven eçuela

L’oposició reivindica com a “gran victòria” les marxes de dissabte

Barcelona
Guerra a Europa

Lukaixenko avisa que l’ofensiva ucraïnesa a Kursk pot empènyer Rússia a utilitzar armes nuclears

Barcelona
política

Junts retreu a Illa que anés a “rebre instruccions” de Sánchez i no als actes del 17-A

barcelona
política

Prada homenatja Jordi Carbonell en el centenari del seu naixement

prada
Guerra a Gaza

Netanyahu insisteix que és Hamàs qui rebutja un acord

Barcelona