Política

ERC anuncia que se suma al PNB per incloure el “dret a decidir” en la reforma constitucional

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, assegura que la seva formació vol votar “adéu Espanya”

Els republicans rebutgen l'acord PSOE-PP per fixar un sostre de dèficit

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha anunciat que els republicans se sumen a la proposta del PNB per incloure el ‘dret a decidir' en la reforma constitucional que ha obert el PSOE.

“Si s'ha de fer una reforma constitucional per poder exercir el dret d'autodeterminació, considerem juntament amb el PNB, que ha arribat el moment”, ha avançat.

Simó considera que ha de ser prioritari que es pugui votar “tot allò que sigui d'importància” i, Esquerra també vol poder votar “adéu Espanya”.

La portaveu independentista ha afegit que el pacte PSOE-PP per fixar un sostre de dèficit a la Constitució és una decisió “inadequada i precipitada” i que “treu la sobirania del poble de Catalunya”.

Simó ha reiterat el rebuig d'Esquerra a la fixació d'un sostre de deute a la Constitució.

La portaveu considera que s'hauria de fer a través d'una llei al Parlament de Catalunya i, en cas que hagi de ser estatal, a través d'una llei orgànica.

A més, Simó considera que hauria d'anar acompanyat per la fixació d'un sostre de dèficit fiscal com, per exemple, s'inclou a la constitució alemanya. “Només fan cas al que diu la cancellera Merkel de manera parcial, perquè a Alemanya també tenen fixat el sostre de dèficit fiscal. Nosaltres reclamem que es fixi quin ha de ser el dèficit que poden suportar els diferents països que integren l'Estat Espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.