Política

El govern respondrà a la reforma constitucional dimarts vinent

El portaveu del govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs assegura que un criteri essencial és “la preservació de l'autogovern i l'autonomia financera de la Generalitat”

L'executiu català considera que la reforma ha de “preservar les polítiques econòmiques que garanteixin l'estat del benestar”

El portaveu del govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha afirmat aquest dissabte a Manresa que el govern fixarà el seu posicionament respecte la reforma constitucional, com a màxim, a la reunió del Consell Executiu que s'ha de celebrar dimarts vinent.

Durant la inauguració del nou Centre d'Interpretació de la Manresa Medieval, Homs ha dit que fins aquest divendres el govern no ha pogut conèixer la proposta exacta de modificació de la Constitució, ja que “el PSOE i el PP han anat modulant la proposta al llarg de la setmana”.

Homs ha afirmat que el govern estudiarà la modificació des del punt de vista “econòmic, jurídic i constitucional” i que fixaran la seva posició, com a molt tard, “en el marc de la reunió del Consell Executiu de dimarts vinent”.

Tot i això, Homs ha manifestat que el govern seguirà dos criteris essencials que són, d'una banda, la “preservació de l'autogovern i l'autonomia financera de la Generalitat” i, de l'altra, la “preservació de les polítiques econòmiques que garanteixin l'estat del benestar”.

Francesc Homs i Josep Antoni Duran i Lleida van intercanviar declaracions contradictòries aquest dijous respecte la reforma de la Constitució.

Al ple del Congrés on Zapatero va anunciar la reforma, Duran va dir que CiU en compartia l'esperit, però que faltava veure la lletra exacta del text per saber si hi votaven a favor o en contra.

Gairebé a la mateixa hora i des de Prada de Conflent, Homs va dir que en cas que la reforma limités l'autonomia financera de Catalunya hi hauria d'haver un no rotund des del govern, les forces polítiques i el conjunt del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.