Política

El PPC vol forçar al govern a complir la sentència

Els populars presentaran al Parlament una “bateria d'iniciatives” per exercir el “control polític” d'aquest assumpte.

El PP català presentarà dilluns una proposta de resolució al Parlament amb la qual pretén forçar al govern a complir la sentència del TSJC que l'obliga a adaptar el seu sistema educatiu per implantar el castellà, juntament al català, com a llengua vehicular a les escoles.

Precisament avui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat un termini màxim de dos mesos al Departament d'Ensenyament perquè compleixi aquesta sentència.

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha advertit al Govern que incomplir aquest acte “deterioraria les bones relacions” amb el PP, encara que ha evitat pronunciar-se sobre si aquesta pot ser una condició del seu partit al diàleg amb CiU sobre els pressupostos de 2012.

Millo ha titllat d' “insòlit” que un tribunal es dirigeixi al govern per instar-lo a “complir la legalitat vigent”, ja que això hauria de ser una obligació del govern, ha opinat, i ha avançat que el seu partit registrarà una “bateria d'iniciatives” dilluns per exercir el “control polític” al govern per aquest assumpte.

“A Catalunya tenim un govern de la il·legalitat i dels incompliments”, ha lamentat Millo, que ha retret al govern català que es vanagloriï de la seva responsabilitat i en canvi “no compleixi la Constitució espanyola”.

El dirigent del PP català ha fet un “crida a la serietat i a la responsabilitat del govern” i li ha exigit que compleixi la sentència, ja que tot l'executiu “ha de donar exemple”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.