Societat

La Generalitat recorrerà la sentència del TSJC

Rigau defensa el model escolar català “que ha estat patrimoni col·lectiu d'aquest país i que no ha generat diferències”

La consellera d'Ensenyament no es planteja canviar el model lingüístic

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat aquest divendres que la Generalitat presentarà un recurs contra l'acte del TSJC que dóna dos mesos al govern perquè adapti el seu sistema educatiu i el castellà sigui llengua vehicular, i s'ha mostrat convençuda que no caldrà canviar l'actual model.

Rigau ha ofert una roda de premsa urgent per informar de les mesures que adoptarà la Generalitat per no haver d'aplicar aquest canvi de model i que tindrà com a principal base aquest recurs “des del respecte institucional” que l'administració catalana hauran de presentar abans del 6 de setembre.

La resolució pot ser recurrible, però la seva impugnació no suspendria en principi l'execució de la sentència a menys que el propi tribunal així ho acordés, a instància d'alguna de les parts.

Això no obstant, la consellera creu que no caldrà arribar a aplicar el que recull la resolució del tribunal, una vegada que es remeti nova informació al TSJC sobre els beneficis de l'actual model.

Rigau ha defensat el model escolar català “que ha estat patrimoni col·lectiu d'aquest país i que no ha generat diferències i que ha permès el coneixement dels dos idiomes i a la vegada a garantit la cohesió social”.

L'acte del TSJC fixa un límit perquè la Generalitat compleixi la sentència de desembre passat, en la que el Suprem va establir que el castellà havia de ser llengua vehicular a les escoles igual que el català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.