Societat

Rivera creu que la resolució “és un triomf de l'estat de dret”

El president de Ciutadans demana al govern que no esperi els dos mesos i compleixi immediatament amb la interlocutòria

La resolució del TSJC, que ordena a la Generalitat a fer que el castellà també sigui llengua vehicular a l'escola, és un “triomf de l'Estat de Dret i dels ciutadans davant del nacionalisme”. Així s'expressa el president de Ciutadans, Albert Rivera, que assegura que abans de dos mesos s'haurà acomplert un dels “objectius polítics” de la formació.

Rivera demana al govern que no incompleixi la interlocutòria del TSJC i, fins i tot, que no exhaureixi els terminis. “Després de gairebé 30 anys d'imposició lingüística, per fi, una societat bilingüe tindrà una escola bilingüe”, ha manifestat.

El president de Cs lamenta, però, que el TSJC s'hagi hagut de manifestar i considera “lamentable” que el govern s'hagi comportat de manera “insubmisa” amb la sentència de l'any passat del Tribunal Suprem. A més, responsabilitza el PSC i el govern del tripartit per defensar “una immersió monolingüe obligatòria que ara s'ha demostrat il·legal”. També a l'actual govern de CiU, a qui Cs no va donar suport en la investidura per “no complir les sentències”.

Rivera ha recordat la feina que ha fet el seu partit durant els darrers anys per aconseguir que català i castellà fossin llengües vehiculars a l'escola, però ha volgut agrair de manera especial l'esforç dels pares que van denunciar a la justícia la situació: “la seva lluita va en benefici de tots els nens i nenes que, a partir d'ara, podran estudiar en castellà i en català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.