Societat

SI insta la Generalitat a encapçalar la “desobediència civil”

El partit presentarà una proposició de llei per blindar el model educatiu de Catalunya

El diputat de SI Alfons López Tena ha instat aquest divendres el govern a “encapçalar la desobediència civil” després de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dóna dos mesos a la Generalitat perquè introdueixi el castellà com a llengua vehicular a l'escola.

En un comunicat, López Tena ha demanat a l'executiu català que no compleixi la sentència i no modifiqui res, mantenint íntegrament la immersió. Aquesta interlocutòria, segons ell, és un “atac frontal a la dignitat del poble de Catalunya situada en el marc d'una ofensiva espanyolista sense aturador”. En els propers dies, SI presentarà una proposició de llei per blindar el model educatiu català.

El diputat ha subratllat que la decisió del TSJC és conseqüència de la sentència del TC sobre l'Estatut i de les sentències del Suprem, que CiU i PSC van assegurar que no perjudicarien el model d'immersió lingüística.

“Per mantenir la immersió a l'escola, o es canvia la Constitució o independència”, ha conclòs López Tena, que ha tornat a denunciar “l'estratègia de genocidi lingüístic i cultural d'un PP que no pararà fins que el català desaparegui o quedi reduït a l'àmbit del folklore”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.