Política

El govern qualifica “d'error” l'actitud de Xavier Garcia Albiol al voltant de la Diada

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, recorda a l'alcalde de Badalona que ha incomplert la llei sobre els símbols nacionals de Catalunya

La tercera ciutat de Catalunya no celebrarà, almenys de manera oficial, l'Onze de Setembre

El conseller de l'Interior, Felip Puig, creu que l'alcalde del PP “no entén el sentir majoritari de la gent del país”

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha qualificat “d'error' l'actitud de l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, al voltant de la Diada. Homs ha acusat l'alcalde d'acabar creant “una polèmica innecessària” al voltant de l'Onze de Setembre, després que bandegés el terme nacional dels actes commemoratius a Badalona i, finalment, els hagi acabat suspenent.

El portaveu del govern ha recordat a Albiol que hi ha una llei, aprovada per unanimitat del Parlament, que estableix quins són els símbols nacionals. “Ja que els del PP són tan aficionats a complir lleis, també ara ho haurien de fer”, ha ressaltat Homs. I ha afegit: “Les lleis són per complir-les, i encara més per part dels poders públics”.

Demà, la tercera ciutat de Catalunya no celebrarà, almenys de manera oficial, l'Onze de Setembre. L'alcalde popular, Xavier Garcia Albiol, va anunciar ahir la decisió de suspendre tant l'ofrena institucional com el seu discurs.

Segons Albiol, la decisió venia motivada perquè l'oposició va anunciar que no assistiria als homenatges, després que l'alcalde bandegés el terme nacional a l'hora d'anunciar els actes. I aquest dissabte, la Generalitat ha respost amb contundència la decisió de l'alcalde del PP.

Així doncs, el portaveu del govern, Francesc Homs, no ha dubtat a l'hora d'escollir un qualificatiu que defineixi l'actitud d'Albiol. “Des del punt de vista de la Generalitat de Catalunya, la decisió que ha pres l'Ajuntament de Badalona a l'hora d'enfocar la Diada és un error”, ha declarat Homs.

En aquest punt, el portaveu de la Generalitat ha reptat Albiol a prendre exemple del que, tantes vegades, ha fet el seu partit. “Per tant, ja que al PP són tan aficionats a complir la llei, en aquest cas també ho haurien de fer”, ha afirmat Francesc Homs.

“No està a l'altura”

Per la seva part, el conseller de l'Interior, Felip Puig, abans d'assistir a l'assaig general de la cerimònia de celebració de la Diada, al parc de la Ciutadella de Barcelona, s'ha referit també a la decisió de García Albiol: “Ho sento, em sembla molt malament, crec fins i tot que l'alcalde de Badalona està incomplint la llei, perquè la Diada Nacional està reconeguda per llei i és la festa nacional de Catalunya”.

Segons Puig, l'alcalde de la tercera ciutat de Catalunya “no està a l'altura” de l'efemèride. “És un greu error polític, és un pas en fals. S'ho podria haver estalviat”.

I, en la mateixa línia que Homs, ha denunciat: “El PP, que tan exigent és amb determinats aspectes legals, en matèria emocional i de reconeixement de la nostra identitat nacional ha tingut un greu lapsus. Des d'un punt de vista emocional sembla un partit extraparlamentari”.

Segons la seva opinió, “el PP no entén el sentir majoritari de la gent del país, i s'està quedant al marge de la interpretació de les emocions, les il·lusions i els sentiments de la gent de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.