Política

Mas adverteix que la Diada “s'ha de celebrar amb tots els símbols”

El president recorda que cal respectar les lleis i que la de la Diada va ser “la primera que es va aprovar al Parlament de Catalunya, per unanimitat”

El mandatari català llança aquest missatge després que l'alcalde de Badalona hagi suprimir tots els actes de l'11 de setembre

La Diada Nacional “s'ha de celebrar amb tots els símbols i amb tota la dignitat, i qui ho hagi d'entendre, que ho entengui i que escolti”. Així ha defensat el president de la Generalitat, Artur Mas, la festivitat que se celebrarà diumenge mentre a Badalona l'alcalde, Xavier García Albiol, del PP, ha desfermat una polèmica suspenent l'ofrena institucional de l'Onze de Setembre. Mas ha afegit que la Diada s'ha de celebrar “amb respecte a les lleis d'aquest país”, tot recordant que “la primera llei que es va aprovar al Parlament, per unanimitat”, fou la que va crear la Diada. Tot seguit ha caigut la senyera que l'acompanyava en el seu discurs. “Amb tots els símbols drets”, ha bromejat el president.

Mas ha fet aquest advertiment un dia després que Albiol desfermés la polèmica a Badalona. Davant dels canvis fets en la celebració de la Diada, que l'Ajuntament que presideix ha deixat de qualificar enguany de “nacional”, la resta de partits del consistori van decidir plantar l'alcalde en l'ofrena institucional. Davant d'això, el batlle va suspendre aquesta part de la celebració a la ciutat, a la qual no participava quan era cap de l'oposició.

En un camp més simbòlic i menys legal, Artur Mas ha afegit que “amb tots els símbols i amb tota la dignitat” “és com els països seriosos celebren la seva diada nacional”.

Tots els símbols... drets


El president ha fet aquestes declaracions en la vigília de l'Onze de Setembre durant la inauguració d'una llar d'avis i centre de dia al barri barceloní del Bon Pastor. I, com és habitual, una Senyera era al costat del President, el conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, i l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias (tots de CiU), mentre les autoritats feien els discursos protocol·laris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona
GUERRA A GAZA

Primeres vacunes contra la pòlio, en una altra mortífera jornada d’atacs a la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Manila i Pequín s’acusen d’un altre incident al mar de la Xina meridional

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Quart dia d’incursió israeliana a Jenín, a la Cisjordània ocupada

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

El Brasil tanca la xarxa social X i eleva el to de la disputa amb Musk

BARCELONA
Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

barcelona
Política

Montero promet a les autonomies poder optar al finançament singular català

barcelona
GUERRA A EUROPA

El secretari general aliat justifica la incursió de Kíiv a Rússia

BARCELONA